Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Kos je blbej sok.

Kosí palindrom

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Dneska udělám to, co jsem včera odsunul na pozítří

14. prosince 2009
Kradl jsem se od Florence Karlínem a přemýšlel, co budu dělat, až přijdu domů. „Takže udělám napřed tohle, nebo raději začnu tamtím, ale asi bych měl začít tím, co jsem včera odložil na zítřek ... ale co udělám s tím, co jsem předevčírem odsunul na pozítří?“ Znáte to – jakpak by ne. A jak si tak dělám (naprosto zbytečný) rozvrh, prořízl mi myšlenku ostrý zvuk klapajících podpatků. Stál jsem na tramvajové zastávce, s tramvají, a nějaká dívka se „snažila“ tramvaj „doběhnout“ (tím nemyslím, že ji chtěla ošálit (a tím zase nemyslím omotat šálou)). Ta slečna na vysokých podpatcích se snažil běžet, a aby jí to cestou moc slušelo, tak se ještě v tom shonu upravovala. Dopadlo to tak, že vypadala hrozně a tramvaj nestihla.

Nejsem člověk škodolibý, ale tak mě ta scenérie rozveselila, že jsem si zašel na skvělou slanou palačinku se špenátem a česnekem do příjemné restaurace U Karlínského přístavu, kde mají taky skvělého Kozlíka 11ku – mňam.

A tak se stalo, že první co jsem udělal, když jsem přišel domů, bylo, že jsem sedl k počítači a napsal tohle.

A trochu kultury: K psaní jsem si pustil nahrávky z kolekce Jazz Masters (před pár lety se dala pořídit v Levných knihách za 199,-). Je to 8 CDček „starého“ jazzu, rafinovaně uvelebených v krabici na LP desky.
V takových krabicích se, co si pamatuji z dětství, vydávala třeba Má vlast Bedřich Smetany a další desky, kterých bylo prostě víc jak dvě. Moc pěkná věc, ale dnes už se na tohle „nehraje“. Já mám rád VĚCI, tak „promiňte“ tu nostalgii. A abych byl trochu konkrétnější, tak v kolekci jsou nahrávky těchto skvostných muzikantů: Bill Evans, Billie Holiday, Dexter Gordon, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Pat Metheny & B.B. King & Dave Brubeck (Blue Rondo à la Turk je prostě skvělé), Stan Getz, Thelonious Monk.


A tak se mi opět potvrdilo, že si člověk může plánovat kde co a nakonec je konec úplně jiný – vlastně začátek. A teď půjdu dělat tamto, co jsem včera odsunul na pozítří, ale zrovna mám chuť, udělat to dneska.

Blue rondo na YouTube:
Dave Brubeck Craven Filter Special 6
ARIES Percussion Ensemble - Blue Rondo A La Turk

Sdílet na Facebooku

Všechny články