Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Dokousnu, co jsem nakousnul v roce 2009

19. ledna 2010
V minulém roce jsem psal o různých věcech, které jsem jen tak nokousnul a nějak jsem je pak hodil za hlavu - tak teď to napravuji.

Psal jsem, že dám vědět, jak dopadla objednávka CDčka Stage Left od Martina Barreho u firmy Audio3. Přišlo 6.10.2009 - zhruba čtrnáct dní od objednání (na objednávce byl termín dodání jeden měsíc). Barre použil pro každou skladbu jiný nástroj: elektrickou kytaru, akustickou kytaru, mandolínu, nebo bauzouki. V bookletu jsou obrázky všech nástrojů i s krátkým příběhem.
Na Stage Left jsem se moc těšil a i proto jsem asi očekával něco jiného, nicméně, jako kulisu, třeba k psaní tohoto příspěvku, si to rád pustím. Musím podotknout, že si doma dobrovolně pustím jen máloco, byť jen jako pozadí. Mnohem víc se mi líbí Barreho kytarové umění v Jethro Tull.

Zmiňoval jsem se taky o několika pokusech dojít na Pražský hrad na výstavu Cesta života / Rabi Löw. Jednoho pěkného dne jsem tam opravdu došel a udělal jsem dobře. Pěkně jsem se prošel, po hodně dlouhé době jsem si prohlédnul Pražský hrad a dozvěděl jsem se něco o MAHARALovi a jeho době. Samozřejmě, dnes se dá spousta informací najít na internetu (taky jsem si je tam našel), ale raději mám "živé" výstavy.

Na Pražském hradě jsem byl ale ještě jednou a to na výstavě obrazů Josefa Čapka. Paráda. To jsem vůbec netušil, kolik on namaloval prostitutek.

A co Xaphoon, ptáte se? Ne? To nevadí.
Nacvičil jsem si mezihru do jedné písničky, no a když jsem to pak na zkoušce "rozjel", zjistil jsem (a všichni kolem), že hraji úplně jiné tóny ... ovšem prstoklad seděl. Podle ladičky jsme zjistili (to mě doma nenapadlo), že Xaphoon je laděný v Bb a ne v C, jak má být. Jenomže model který mám, se vyrábí jen v ladění C. Nějak jsem si nevěděl rady co s tím, ale už to vím – probrali jsme to na stojáka u baru v Černé kočce s kamarádem, který si nedávno stejnej Xaphoon také pořídil. Chyba je v plátku, nebo v mé hubě – nebo v obojím. Takže je na čase zase trochu prohnat hubu ... držím si palce. Jak to dopadlo dám vědět zase za rok.

Sdílet na Facebooku

Všechny články