Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Slušný člověk

11. září 2011
V sobotu (10.9.) jsem se vzbudil kolem sedmé ráno, vypil jsem půllitru vody s aspirinem, půl litru vody bez aspirinu a pak jsem asi dvě hodiny bloumal po bytě a přemýšlel jsem, jestli mám navštívit jednu slečnu, se kterou jsem strávil předešlý večer na malé oslavě jejích narozenin (proto ten aspirin) ... a rád bych ji viděl zase. A taky jsem se potřeboval projít na čerstvém vzduchu, takže jsem vyrazil. Vylezl jsem z metra na Andělu a namířil si to na tramvaj směr Barrandov. Cestu mi zastoupil bezdomovec. "Nemáš korunu?" Chlapík byl střízlivej a nebyl nepříjemnej, tak jsem prohrábnul drobáky v kapse, ale nejmenší jsem měl desetikorunu. "Tu nechci, potřebuju jenom korunu, páč jí dlužím támhle jednomu chlápkovi" - "Tak si vem tu desetikorunu a rozměň si jí," navrhnul jsem. "Fakt mi pomůžeš?" Divil se. "Jasně, o nic nejde" - "Jak se jmenuješ?" - "Ondřej" – "30. listopadu ... a jak se jmenují rodiče?" - "Nina a Zdeněk" – "24. října a 23. ledna ... A já jsem Vláďa, 23. května ... znám celej kalendář ... hele, počkej tady, já tu desetikorunu rozměním a přinesu ti nazpátek devět korun."
Když zmizel, namířil jsem si to konečně k tramvaji ... jela za dvě minuty. Když jsem nastupoval, srazil jsem se s ním ve dveřích. "Nesu ti tu desetikorunu zpátky, nikde mi ji nechtějí rozměnit" – "Můžeš si jí nechat" – "To nepřipadá v úvahu, potřebuji jen korunu." Vzal jsem si ji zpátky. "Hele, já jsem slušnej člověk a nechci víc, než potřebuji," řekl, než na příští zastávce vystoupil.
Jakmile se tramvaj rozjela, podíval jsem se do brašny a zjistil jsem, že v ní mám hromadu věcí, které nepotřebuji. Když jsem se o patnáct minut později setkal s tou slečnou, dal jsem jí je všechny: Autíčko na setrvačník, půl roku starý bonbón a jeden šumivý aspirin. Měla ten den narozeniny (oslava byla dřív), tak se to docela hodilo. A já jsem možná o něco slušnější člověk ... ale asi ne.

Sdílet na Facebooku

Všechny články