Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Když něco nevíš, tak se ...

20. dubna 2009
Potkával jsem v Karlíně paní se psem, loudila cigára a chtěla si povídat. Já si s ní povídat nechtěl, tak jsem jí dal většinou dvě cigára a s pardonem zmizel. Potkával jsem ji dost často, takže jsem si pak dával pozor, jestli se někde nevenčí a šel jsem pak raději jinou cestou. Nicméně, jednou jsem jí nějak přehlídl a už mi nezbývalo než jít cestou kde postávala.
A dnes vím, že to bylo dobře, protože jsem se dozvěděl něco, co bych se asi nikdy jindy nedozvěděl …
Nějaká holčička hladila jejího psíka a paní se na ní šklebila a evidentně ji to štvalo. Když jsem je míjel, ptala se jí zrovna ta holčička: „A jak se jmenujete ten pejsek?“ - Odpověď přišla jak blesk z čistého nebe. Paní zahřměla: „Se neptej když to nevíš!“.
Nevím, jestli ta holčička takovou „velkou“ myšlenku pobrala, ale mě to velice pobavilo a musím říci, že tu větu používám dodnes, když se mě někdo ptá na nějaké hovadiny - a nebo jen tak z legrace.
Co je s tou paní dnes nevím, ale myslím, že ji v roce 2002 „vystěhovala“ voda …

Když jsem byl asi tak starý jako ta holčička (tak 9-10 let), vytahoval se ve škole jeden spolužák, že má staršího bráchu a že ho bere na srazy se staršíma klukama. No my z toho byli paf, páč to bylo něco, mít staršího bráchu. Jednou nám takhle o přestávce sdělil, že byl zase s těma staršíma klukama a že mu dali i přezdívku. Fíha, pomysleli jsme si a zajímalo nás pochopitelně jakou. Změřil si nás pohledem, jako velkej kluk a lehce namyšleně pravil: „Říkají mi kokote“.
Vzpomněl jsem si na kokota, když jsme šli s tátou na nákup - a tak jsem se prostě zeptal: „Tati, co je to kokot?“ … „No“ … pravil rozvážně tatínek … „jak bych ti to jenom“ … „no, víš“ … „kokot je prostě čurák“, vypadlo z něj najednou. Už jsem se na nic neptal a začal se po dlouhé době těšit do školy.

Sdílet na Facebooku

Všechny články