Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Kos je blbej sok.

Kosí palindrom

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Něco o prázdninách II.

27. srpna 2010
Čtu v novinách, že konec prázdnin nepohladí ... bude pršet, bude zima a bude mlha. To je dost, konečně trochu inspirující počasí. Ale hlavně - letní vedra mají neblahý účinek na některé spoluobčany. Převážně v prázdninových měsících se například probouzejí podivná individua - a to po oslnění slunečním paprskem o teplotě cca 28 °C. Poznáte je snadno, píší články všeho druhu na téma ponožky a sandály. Není na to už nějaká diagnóza? Jistě se jim při ochlazení uleví.

Jako městská krysa jsem se nevyhnul nevšedním otázkám:
Dvaatřicetkrát jsem odpověděl na otázku "máte rád přírodu?" "Mám".
Pětadvacetkrát jsem odpověděl na otázku "Znáte organizaci Člověk v tísni?" "Znám".
A asi tak dvacetkrát jsem na obě otázky odpověděl "Heee" ... vyzkoušejte si to, řekněte "Hmm", ale s otevřenou pusou.

Dostal mě ale jeden z těch kršnů, co se poflakují po Praze v oranžových šatech, nebo jak se ten jejich ohoz jmenuje. Když jsem jednoho míjel, zvolal "Džentlmene!" a já se zastavil, páč takhle mě nikdy nikdo neoslovil. No a když už jsem se navnadil, tak zasekl a ulovil mě: "Muzikant co ... to vidím na první pohled ... a knížky ... jasně knížky, ty máš doma určitě pořádnou knihovnu", no to se mi líbilo. Nakonec jsem si koupil nějakou knížečku o ... ani nevím o čem. Prodal mi ji za pade a říkal "To dáš ... třeba v metru". Nedal jsem to.

19.1.2010 jsem psal, že dám zase za rok vědět, jak to vypadá s Xaphoonem. Ale kdepak, s novinkami jsem tu mnohme dřívě ... sám jsem to nečekal: Konečně se mi podařilo zahrát na Xaphoon v ladění C, s prstokladem C, tón C!!! Vím, zní to fádně, ale já to Céčko prostě nemohl vyloudit. Stačilo opravdu naštelovat hubu. Budou to už tak tři neděle, co se mi to pěkné Cé povedlo a od té doby cvičím. Už zahraji v jednoduché verzi Summertime (George Gershwin) a What a Wonderful World (Louis Armstrong – to není ten člověk, co udělal malý krok pro člověka, ale velký krok pro lidstvo). Teď jsem si přepsal pro Xaphoon Lute Suit v E moll (J.S.Bach – Bourée BWV996) do C moll, abych nemusel některé tóny přefukovat, páč na to si ještě netroufnu. Při jednom cvičení jsem si vzpomněl, že jsem se v šesti letech naučil na piano podle not písničku Když jsem byl maličký pacholíček. Tak jsem ji ještě ten den u kamaráda (ahoj Pepo) nahrál, abyste z toho taky něco měli: Když jsem byl maličký pacholíček – Xaphoon.

Skvělý muzikant a dlouholetý pianista Jethro Tull Andrew Giddings vydal sólovou desku Picture This. Už jsem si ji přes fanklub Jethro Tull objednal ... těším se a nezapomenu o ní napsat pár řádků. Jestli Vás zajímá "pohnutý" život tohoto umělce, mrkněte na Wikipedii.

Jethro Tull - Wond'ring Aloud (Andrew Giddings u piana)

A pěkný zbytek prázdnin ... bude pršet, bude zima a bude mlha.

Sdílet na Facebooku

Všechny články