Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

O vypalování, eskalátorech, kosech, ostružinách a kamarádech

25. září 2010
Syrový tóny v KaštanuPodzim je tu!

Pálím jedno za druhým ...
... kapelní CD Syrový tóny v Kaštanu. S každým CéDéčkem se trochu pomazlím, páč musím vyříznout obal, přehnout ho, vypálit a potisknout CD a pak to pěkně zkompletovat do plastové pošetky. Ale je to radost ... dělat něco rukama je vždycky radost.


Četl jsem, že se budou instalovat na eskalátory kartáče kvůli bezpečnosti. Čas od času tam někdo strčí nohu a ošklivě se poraní. Chtělo by se říci: "Tak kartáče už máme a teď by to ještě chtělo lidi, kteří nebudou strkat nohy tam, kam nemají."

Nedávno jsem jel na jezdících schodech a přede mnou stála paní se dvěma holčičkami. Jedna už dosáhla na pohyblivé madlo a tak se jednou rukou držela a druhou držel sestřičku za ruku, aby neupadla. Přemýšlel jsem, že je obejdu a sejdu dolů, jenomže v tu chvíli se ta starší naklonila k malé sestřičce a velice vážně jí řekla: "Ani se nehni, nebo ti to uřízne nohu." ... Ani jsem se nehnul.


Jedna z epizod skvělého seriálu Hercule Poirot, se jmenuje Dvacet čtyři černých kosů. Vyšla už dávno, ale zrovna DVD s touhle epizodou (druhé DVD v sérii) jsem neměl. Před pár dny se mi konečně dostalo do spárů. Mnohem více než zápletka mě zajímalo těch 24 černých kosů, to se rozumí. V příběhu proběhne rozhovor mezi Poirotem a kapitánem Hastingsem (nějak takhle):

Poirot (zrovna ho něco napadlo): "No jistě, měl dvacet čtyři černých kosů na talíři."
Hastings: "Myslíte sekanou?"
Poirot: "Ne! Ostružinový koláč."

To mě pobavilo hned dvakrát. Zaprvé to bylo vtipné a zadruhé jsem před nějakou dobou napsal básničku, kde se zmiňuji, že se kosové potulují poblíž ostružin. No neměl jsem nejmenší tušení, že existuje takovéhle přirovnání. Tedy jestli opravdu existuje, možná si to jen tvůrci seriálu vymysleli. Nebo třeba mají v Anglii nějakou říkanku s kosem (blackbird) a ostužinou (blackberry).

Když jsem zadal do Googlu hesla blackbarry a blackbird, tak mi to našlo nějakou Twitter aplikaci Blackbird, pro smartphony BlackBerry. No, to jsem sice nehledal, ale třeba se mi to někdy bude hodit.

Jestli někdo víte něco o kosech a ostružinách, tak mi napište, zajímá mě celosvětové kosí dění.


Kamarádi vyrazili 17.9. ve 24:00 z autobusového nádraží Florenc na cestu kolem ... tedy na cestu na kolech po Evropě. Jejich neuvěřitelná dobrodružství můžete sledovat na stánkách Shoolins on the road. Byl jsem jim 17tého zamávat, abych se přesvědčil, že opravdu odjeli ... jistota je jistota ... a taky měli slivovici.

Tak tedy pěkný výlet ... a nezapomeňte pozdravovat kosí bratry tam v té cizině.
A taky jsem moc rád, že ta hemoroidová mast nakonec našla uplatnění.

Sdílet na Facebooku

Všechny články