Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Kos je blbej sok.

Kosí palindrom

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Slušný člověk

11. září 2011
V sobotu (10.9.) jsem se vzbudil kolem sedmé ráno, vypil jsem půllitru vody s aspirinem, půl litru vody bez aspirinu a pak jsem asi dvě hodiny bloumal po bytě a přemýšlel jsem, jestli mám navštívit jednu slečnu, se kterou jsem strávil předešlý večer na malé oslavě jejích narozenin (proto ten aspirin) ... a rád bych ji viděl zase. A taky jsem se potřeboval projít na čerstvém vzduchu, takže jsem vyrazil. Vylezl jsem z metra na Andělu a namířil si to na tramvaj směr Barrandov. Cestu mi zastoupil bezdomovec. "Nemáš korunu?" Chlapík byl střízlivej a nebyl nepříjemnej, tak jsem prohrábnul drobáky v kapse, ale nejmenší jsem měl desetikorunu. "Tu nechci, potřebuju jenom korunu, páč jí dlužím támhle jednomu chlápkovi" - "Tak si vem tu desetikorunu a rozměň si jí," navrhnul jsem. "Fakt mi pomůžeš?" Divil se. "Jasně, o nic nejde" - "Jak se jmenuješ?" - "Ondřej" – "30. listopadu ... a jak se jmenují rodiče?" - "Nina a Zdeněk" – "24. října a 23. ledna ... A já jsem Vláďa, 23. května ... znám celej kalendář ... hele, počkej tady, já tu desetikorunu rozměním a přinesu ti nazpátek devět korun."
Když zmizel, namířil jsem si to konečně k tramvaji ... jela za dvě minuty. Když jsem nastupoval, srazil jsem se s ním ve dveřích. "Nesu ti tu desetikorunu zpátky, nikde mi ji nechtějí rozměnit" – "Můžeš si jí nechat" – "To nepřipadá v úvahu, potřebuji jen korunu." Vzal jsem si ji zpátky. "Hele, já jsem slušnej člověk a nechci víc, než potřebuji," řekl, než na příští zastávce vystoupil.
Jakmile se tramvaj rozjela, podíval jsem se do brašny a zjistil jsem, že v ní mám hromadu věcí, které nepotřebuji. Když jsem se o patnáct minut později setkal s tou slečnou, dal jsem jí je všechny: Autíčko na setrvačník, půl roku starý bonbón a jeden šumivý aspirin. Měla ten den narozeniny (oslava byla dřív), tak se to docela hodilo. A já jsem možná o něco slušnější člověk ... ale asi ne.

Sdílet na Facebooku

Všechny články