Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Neukolébavka

21. ledna 2013
Hračky atd.Než jsem šel spát, řekl jsem si, že až se ráno probudím, hned první melodii která mě napadne si zapíši do not. Hned jak jsem se ráno probudil, napadla mě ukolébavka, tak jsem ji zapsal do not a nechal ji odpočívat. To se stalo někdy v květnu 2012. Vzpomněl jsem si na to v prosinci (2012), ale ne snad tak, že by se mi vybavila melodie, vzpomněl jsem si, že jsem si kdysi zapsal nějakou melodii, které mě napadla hned po probuzení. Vyhledal jsem ji, zjistil jsem že se mi stále líbí (to se nestává tak často jak bych si přál) a tak jsem na ní začal pracovat. Postupem času se z Ukolébavky stala Neukolébavka ... prostě tak.

Perkusní nástroje a další užitečné předměty použité ve skladbičce můžete spatřit na přiložené fotografii (ta velká stříbrná věc vrhající stín, je část mikrofonu Golden Age Projects R1 active).

Nesmím zapomenout poděkovat synovci Vincentovi a neteři Florentině za zapůjčení již zmiňovaných užitečných předmětů ... jistě je na fotografii rozeznáte. Takže díky! Samozřejmě je nepoškozené vrátím a ještě k nim přibalím čokoládu ... ale možná že jí sežeru.

Pozor! Na začátku skladbičky se ozve můj hlas. Chtěl jsem aby tu melodii nazpíval někdo jinej, ale všichni si mysleli, že si z nich dělám legraci, tak jsem to "nazpíval" sám ... ale v životě se stávají i horší věci.

Pro zvědavce: Akustickou kytaru jsem nahrál přes mikrofon Rode NT2-A a linkou přes Auru Jumbo od Fishmana a to všechno přes předzesilovač Focusrite ISA One. Zvuky jsou nahrány přes páskový mikrofon Golden Age Projects R1 active.

Akustická kytara, viola, klarinet a ... ZVUKY!
P.S. Ještě bych rád podotknul, že zvuk, který uslyšíte téměř na konci skladbičky, není, ale opravdu není parodie na hereckou etudu Miloše Zemana aligátor. Uáááá!

Sdílet na Facebooku

Všechny články