Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Kos je blbej sok.

Kosí palindrom

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Kosí úterý XXVI. - Beran

aneb Nevíte o nějaké pěkné zdi?
21. ledna 2020

Z jakéhosi beraního rozmaru jsem kliknul na odkaz s názvem "Povolání podle znamení zvěrokruhu." Dozvěděl jsem se, že jako Beran jsem společenský, nadchnu se pro všechno nové a chci být všude první. Nevyhovuje mi kancelářská práce, ale mám rád dobrodružství a rád riskuji. Měl bych být sportovec, trenér nebo automobilový závodník. Konec pohádky. Kdo mě zná, nejspíš se válí smíchy.

Pak mi začal Google nabízet podobné články a já, když už jsem tedy ten dobrodruh, jsem na ně dobrodružně klikal myší, takže mi Google začal servírovat další a další články s podobnou tématikou. Tak jsem se ještě například dozvěděl jaký mám rád sport, jak rád trávím dovolenou, co mám rád k jídlu atd. atp. No řeknu vám, o některých svých zálibách a chutích jsem vůbec netušil.

Některé vlastnosti Beranů se ale vyskytují téměř pravidelně, až by si jeden začal myslet, že to někdo myslí vážně. Pokusím se některé jako Beran lehce zkorigovat.

Velmi často se u Beranů zdůrazňuje, že neradi čekají. Představuji si, jak se takhle ráno vzbudí Kozoroh, Ryba, Vodnář atd. (kromě Berana) a řekne si: "Dneska musím na poštu, ale teď ráno tam nebude ani noha, tak raději počkám do odpoledne, to tam bývá nejvíc lidí!" a nemůže se dočkat, jak pěkně si na té poště počká. Takže ano, Berani neradi čekají, stejně jako jakékoliv jiné znamení. Například já na někoho někde čekám každou chvíli, protože chodím včas, když ne rovnou dřív a samozřejmě mě to čekání nebaví, což ale s mým Beranem v hlavě nemá vůbec co dělat.

Dám vám dobrou/špatnou (nehodící se škrtněte) beraní radu: Nemarněte čas s lidmi, kteří na vás nemají čas a nebo ho mají, ale jen když jim nějaký zbyde. Určitě takové lidi znáte: listují kalendářem, jestli se jim někam tzv. vejdete a ještě se tváří, jako že byste měli být vděční, že vás někam do toho jejich "nabitého" programu vmáčknou. No já mám vždycky pocit, jako bych se objednával k zubaři, což je ale rozhodně lépe strávený čas.

Jednou z vlastností berana je tvrdohlavost, která se ovšem často prezentuje tak, že beran bezhlavě naráží hlavou do zdi, jako by byl na tu hlavu úplně padlý. Takhle to ale nefunguje. Když beran narazí na zeď, která se nedá přelézt nebo obejít, tak použije bourací kladivo nebo buldozer, to záleží na typu a síle zdi. Ale nejde o to zbourat zeď, o nějakou destrukci, kolikrát se chce beran jen podívat, co za tou zdí je. Kdyby v té zdi byly třeba dveře, bylo by všechno mnohem jednodušší. Nezřídka se ale stane, že se Beran na všechno vykašle a jde radši třeba na pivo. A že si jde občas beran za svým, i když se nakonec ukáže, že to nebylo úplně nejlepší rozhodnutí? A jak jinak by na to asi přišel, vy chytráci?

Nejsem soutěživý a vůbec nepotřebuji být někde první. Dokonce je mi z chování lidí, kteří se někam hrnou a snaží se všechny předběhnout trapně. Zažil jsem situaci, kdy najednou vpustili lidi na kulturní akci (veřejné čtení), na kterou nebylo možné koupit lístky, takže kdo dřív přišel, ten se tam dostal. Lidé, kteří šli na kulturu, se předbíhali a strkali do sebe, jako pomatenci, které vpustí do supermarketu, kde je všechno zadarmo! Byl jsem vpředu, protože, jak už víte, chodím včas, ale když jsem to viděl, zastavil jsem se a jenom jsem se při pohledu na to nablblé stádo tupounů styděl. Jako soutěživý Beran bych přece měl být v tom stádu, ale to bych se hanbou propad. Neznám berana, který by se nezachoval podobně a to jich znám celé stádo.

Nakonec nejde o to, v jakém je kdo znamení, ale jak se chová. Ty vole! To si snad nechám vytetovat.

Tak jsem vám to všechno moc pěkně vysvětlil a teď, prosím vás, nevíte o nějaké pěkné, veliké zdi, která se nedá přelézt ani obejít, a hlavně, a to zdůrazňuji, v ní nejsou dveře? Víte? To nevadí, já si stejně radši zajdu na pivo.

Bééé!

Sdílet na Facebooku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

21.01.2020 - Kosí úterý XXVI. - Beran (aneb Nevíte o nějaké pěkné zdi?)

Všechny články