Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Kosí úterý LIX. - Odborníci na cokoliv

aneb Univerzální géniové
13. října 2020

Je to krásný pocit, když si uvědomím, že žiji ve společnosti univerzálních géniů a odborníků na cokoliv. Člověka až zahřeje u srdce, jak je to nádherné… teda když to zrovna není pokus o infarkt.

Někde jsem četl, že geniální děti, které mají bohatou slovní zásobu, čtou a počítají, aniž by je někdo nutil, dají vám šach mat pěti tahy atd., si třeba ještě v 8 letech neumí zavázat tkaničky. Já byl geniální zhruba do 4 let. Vypadalo to nadějně, ale pak jsem se naučil zavazovat tkaničky a od té doby to jde se mnou z kopce.

Někdy v roce 2002, po velkých povodních v Čechách, povídal jakýsi bodrý moravský chlapík, že jsme si ty povodně v Praze udělali schválně, aby nám z ostatních krajů posílali peníze. Taky se mi tehdy bytem prohnala Vltava a nechala tam po sobě spoustu bahna a pěknej mrdník, tak jsem mu k tomu chtěl něco říct, ale naštěstí jsem si včas všiml, že má boty na suchý zip. S géniem se nemá cenu přít. Záplavy nepřinesly jen zkázu a bahno, ale i spoustu odborníků na vodní toky a na upouštění vody z Vltavské kaskády. V žádné odborné diskusi na ulici a v MHD nesmělo chybět slovo kulminovat, páč ho donekonečna opakovali v televizi a v rádiu. Škoda jen, že všichni ti geniální odborníci nebyli k mání před a během povodní, mohli poradit.

Odborníků na fotbalové/hokejové sestavy a strategie je tu taky habaděj. O rozhodčích ani nemluvě. Jen teda když se zrovna hledá trenér národního mužstva čutálistů nebo plácalů do puku, tak jako na potvoru nemají čas. A podobný je to s kulturou. Jeden by čekal, že se budou stát kilometrový fronty na ředitele/ředitelku Národní galerie nebo Národního divadla. A když je potřeba, tak odborníci nikde!

Potřebujete IT odborníka? Stoupněte si na ulici a vyberte si toho nejhezčího, který se vám bude hodit velikostí a barvou vlasů do kanceláře. Možná se netrefíte hned napoprvé nebo napodruhé, ale napotřetí to určitě vyjde, páč minimálně každej třetí je tady IT odborník. Jen mi teda není úplně jasný, proč si furt firmy stěžují, že IT odborníků je nedostatek. Asi špatně hledají.

Ani mě nepřekvapilo, kolik se najednou objevilo odborníků na koronaviry a roušky. Není vám dobře, máte horečku a kašel? Nepanikařte a nestrašte lidi! Mrkněte na sociální sítě, tam vám poradí nějaká popová zpěvačka. A kdyby vám to nestačilo, dejte na radu nějakého homeopata, který pravděpodobně chodí na vyšetření prostaty do autoservisu. Kde se vzala, tu se vzala, nevelká skupina odborníků na roušky, kteří by nás sice chtěli mít v Rusku a když zrovna nejsou na stopě velikého spiknutí ohledně 5G sítí, octují chemtrails, ale jinak jim prý jde o naší svobodu. To dá rozum!

Líbí se mi myšlenka velkého celonárodního losování. Udělala by se veliká sláva a za účasti státního notáře by se náhodně vylosoval jeden občan České republiky, který dosáhl věku 40 a více let a nahradil by univerzálního génia, který momentálně dělá prezidenta. To by se pak opakovalo každých pět let. A dali by se tak losovat i odborníci, kteří si říkají vláda České republiky. Horší to být už snad nemůže!

KLAP!

Sdílet na Facebooku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

13.10.2020 - Kosí úterý LIX. - Odborníci na cokoliv (aneb Univerzální géniové)

Všechny články