Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Kos je blbej sok.

Kosí palindrom

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Kosí úterý LIII. - Kosí prázdniny

aneb To nám to pěkně začíná!
1. září 2020

Milé i nemilé čtenáře Kosího úterý by jistě zajímalo, jak jsem si užil tzv. kosí prázdniny, tedy období, kdy jsem nepsal Kosí úterý. Co vám budu povídat, byla to veliká nádhera. Dlouze bych mohl vyprávět, kde všude jsem nebyl a co všechno jsem nezažil. Třeba jak mě na Aljašce nesežral medvěd grizzly, nebo jak jsem v Himalájích nepotkal sněžného muže (ani sněžnou ženu). A nebo ten příběh o tom, jak jsem nedojel metrem ani na Háje! Pan Tulipán z knížky Terryho Pratchetta Pravda by to svým svérázným způsobem řekl nějak takhle: "Nevylezl jsem na žádný -aný kopec, ani jsem se nevydrápal na žádnou -anou horu. Taky jsem nesjel žádnou -anou řeku, ani jsem se neválel u žádnýho -anýho rybníka. Netrmácel jsem se -anou pouští, ani jsem se neprosekával -anym pralesem, natož abych prozkoumával -aný hlubiny moře. Neujel jsem tisíctřistadvacetsedm kilometrů na -anym kole, ani jsem nejel do žádný -aný prdele jenom proto, abych si tam udělal -aný fotky na -anej fejsbuk a jel zase zpátky."

Lépe než pan Tulipán bych to snad ani nepověděl.

Dost dlouho jsem věděl, že další Kosí úterý vypublikuji 1. září ráno a téměř do poslední chvíle jsem byl přesvědčen, že budu psát o snech, které se mi zdávaly před probuzením právě 1. září. Byly to sny o základní škole. Tedy byly to spíš takové malé můrosny. Jenomže kosí úterý píši nejpozději v pondělí večer (což je právě teď) a tak jsem došel k závěru, že by se mi mohl klidně zdát zase nějaký takový můrosen a že bych ho už ráno nestihl zpracovat do Kosího úterý, což by byla velilikanánská (nebo velikananánská?) škoda. O můrosnech tedy příště.

Tak si to shrneme. Vyjevil jsem vám, co všechno jsem nezažil a nedělal o kosích prázdninách. To by mohlo být pěkné téma při první hodině výtvarné výchovy: Namalujte, co jste nedělali o prázdninách. Já bych věděl. No a pak jsem vám prozradil, o čem jsem nenapsal.

Tak to nám to tedy pěkně -aně začíná!

KLAP!

Sdílet na Facebooku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

01.09.2020 - Kosí úterý LIII. - Kosí prázdniny (aneb To nám to pěkně začíná!)

Všechny články